Snažíte se zhubnout a nevíte, co si připravit na oběd? Nebaví vás už saláty, po kterých hned vyhládne? Vyzkoušejte některý z následujících tipů na oběd či večeři. Každý z nich obsahuje méně než 500 kalorií!
Cizrnové karbanátky s chilli a česnekem
Luštěniny jsou skvělé a cizrna je z nich velkou hvězdou. Obsahuje kvalitní bílkovinu, zasytí a když ho správně dochutíte je skutečně lahodný. Na cizrnové karbanátky potřebujete česnekovou chilli omáčku, arašídové máslo, cibuli, kmín, česnek a sójovou omáčku.
A samozřejmě cizrna z konzervy nebo předem uvařený. Stačí cizrna rozmixovat a vše spolu promíchat. Pokud je směs velmi vlhká, přidejte ovesné vločky, vytvarujte karbanátky a šup s nimi do trouby.
Veganský tuňákový salát s nízkým obsahem sacharidů
Neuvěříte, ale cizrna dokáže napodobit i chuť tuňáka. Tento zajímavý salát připravíte za 15 minut.
Potřebujete plechovku cizrny s nízkým obsahem sodíku, řapíkatý celer, červenou cibuli, kapary, tahini pastu, medovou hořčici a římský salát. Zeleninu nakrájejte, smíchejte s pastou a hořčicí, přidejte rozmačkaný cizrna, promíchejte a podávejte na listech salátu.
Česnekové tofu čínsky
Restované tofu se sójovou omáčkou a česnekem je prostě nenapodobitelné. Výborně chutná s rýží.
Pro přípravu této pochoutky potřebujete blok pevného tofu, vejce, sojovou omáčku, sezamový olej, zázvor, cibuli, mladou cibulku a kukuřičný škrob na zahuštění. Marinujte, restujte, servírujte.
Thajská kuřecí pánev se zeleninou
Toto jídlo namísto obvyklých těstovin využívá různé druhy zeleniny, a to pořádně množství, včetně brokolice, zelí a mrkve. Není pochyb o tom že je nabité živinami, navíc bezlepkové.
Potřebujete olivový olej, vejce, uvařené kuřecí prsa natrhané na nudličky, brokolici, nastrouhanou červenou zelí, mrkev, červenou papriku, cibuli, česnek, zázvor, sůl a pepř. Na zálivku olej, ocet, limetkovou šťávu. Vše jednoduše orestujte ve woku, dochuťte a vychutnejte.
Keto vaječná polévka
Pro Slováky sice neobvyklá, ale zato velmi výživná polévka, která chutná a máte ji velmi rychle připravenou. Je to původní čínský recept.
Potřebujete kuřecí stehna s kostmi i kůží, avokádový olej, mořskou sůl, cibuli, zázvor, kuřecí vývar, sójovou omáčku, rozšlehaná vejce. Ty rychle zavaříme do již hotové polévky.
Zelná-čočková polévka
Polévky jsou v chladných dnech ideální. Zahřejí, příjemně naplní a nemusíme mít obavy, že se přejeme. Zajímavou a výživnou kombinací je zelí s čočkou.
Vyzkoušíte? Potřebujete olivový olej, cibuli, česnek, jablečný ocet, bazalku, bobkový list, mořskou sůl, pepř, zeleninový vývar, rajčata, zelí hnědou nebo zelenou uvařenou čočku.
Nejdříve na oleji orestujte cibuli, zelí, rajčata, dochuťte a nechte půlhodinu dusit. Potom přidejte čočku duste dalších 20 minut. Nakonec odstavte a vmíchejte ocet. Dochuťte podle potřeby.
Podávejte s pita chlebem, salátem nebo krekry. V chladničce vám tato polévka vydrží i čtyři dny, případně si ji dejte zamrazit, v mrazu vydrží alespoň tři měsíce.
https://cz-zena.cz/reflux-jicnu-u-deti/
https://modernizeny.cz/hledate-kvalitni-zs-a-ms-v-praze-cakovicich-poradime-vam-kde-budete-spokojeni
https://promenazeny.cz/profesionalni-geodeticke-sluzby-na-klic-pro-vase-projekty/